Paloilmoitinjärjestelmän tehtävänä on suojata elämää, kiinteää omaisuutta ja kiinteistöä. Paloilmoitin varoittaa alkavasta vaaratilanteesta ja sen tulee välttää erheellisiä hälytyksiä. Järjestelmä koostuu kokonaisuudesta johon kuuluvat mm. keskuslaitteet, paloilmaisimet, -painikkeet ja -hälyttimet. Järjestelmän ilmaisimet valvovat jatkuvasti suojattuja tiloja. Paloilmoitinjärjestelmä lähettää automaattisesti hälytyksen hätäkeskukseen erillisen ilmoituksensiirtoyhteyden avulla.

Osoitteellinen paloilmoitinjärjestelmä – Eltek Delta

Eltek Delta ja Delta Compact varustettuina IQ8Quad edistyksellisillä paloilmaisimilla soveltuu käytettäväksi kaikissa paloilmoitinsovelluksissa.  Osoitteellisessa järjestelmässä mahdollinen hälytys voidaan paikallistaa tarkasti. IQ8 ilmaisinsarja toimii vakaasti sekä on edullinen ylläpitää.

Konventionaalinen paloilmoitinjärjestelmä

Konventionaalinen paloilmoitinjärjestelmä on kustannustehokas asentaa ja soveltuu pieniin kohteisiin. Hälytystilanteella keskus osoittaa hälyttävän ryhmän alueen josta tilanne voidaan paikallistaa ilmaisimen merkkivalon perusteella.